Hyvä ystäväni Kaisa piipahti hakemassa muutaman kukantaimen porukoiltaan täältä Kajaanista ja samalla hän katsasti uuden koirakaverin. Maanantai-illan grillausreissun jälkeen sovittiin Ellen pesusta ja trimmauksesta joten tiistai oli ensimmäinen pesu- ja trimmauspäivä Kajaanissa.

Koska koira ei ollut vielä ollut minulla kauan, niin trimmauskoneen hankinta oli aiheellinen. Soitto kaikkiin Kajaanin liikkeisiin selvitti 20e hintahaitarin Moser Rex 1230 koneelle. Kone oli ehkä muutaman euron kalliimpi, kuin nettikaupassa, mutta sain koneelle kahden vuoden takuun sekä koneen heti mukaan. Oikeat trimmaussakset ovat seuraavaa kertaa silmälläpitäen must-ostos!

Mutta itse asiaan:
Takkujen selvittely oli mielestäni nopeasti ohi (=ei takkuja). Pestessä Elleä vessa lainehti ja lattiakaivo veti huonosti, mutta puhdas ja hyvän hajuinen koira puikkelehti vessasta operaation jälkeen. Kuivaaminen onnistui hyvin Kaisan hienolla super hyper föönillä, jossa ei ollut yhtään paha ääni, mutta se ei kiinnostanu niin paljon kuin viikonlopun vesipumppu :D Ja föönauksen yhteydessä selvisi, kuinka huonosti takkujen selvittely oli tehty...molemmista korvista löytyi kaksi takkupalleroa. Emännällä on tässä asiassa vielä opittavaa. Itse trimmaus oli Ellestä puuduttavaa (no koko homman alusta oli kulunut jo hyvä tovi..). Trimmaus meni vähän tähän tyyliin: koneella tuolta lyhyeksi, saksilla naps täältä, "vitsi nää keittiösakset ei toimi", "No, otetaan koneella" ja lopputuloksena oli lyhyt takapuoli, tassuissa tupsut, selässä vähän lyhyempi karva ja niskassa pikkusen pitempi kuin selässä. No ihan Puudeliksi Elle on tunnistettavissa. Kuvamateriaalia tulee heti kohta kun omakone alkaa taas toimia. Meillä tuli lopussa hiukan kiirus, joten minun pitää jatkaa napsuttelua vielä tänään. Kaisalle kuitenkin suuri kiitos avusta!

Kun Kaisa ja minä pestiin ja puunattiin Elleä, meillä oli uunissa puuroa Ellelle. Ohraa, tattaria, jauhelihaa ja muikkuja - jam, jam. Mutta neidille ei kelvannut meidän paistokset. Pikkusen se tökki nokalla ja maistoi vähän mutta ei muuta. Pitänee sekoittaa siihen jotain lisämakua niin jospa se sitten menisi. Puuroa ainakin riittää vähäksi aikaa:D

Neiti vähän möksähti minulle eilen, kun homma oli valmis. Ei tainnut olla leikkaus mieleinen :D Neiti ei halunnut sylitellä niin kuin normaalisti illalla, vaan se nukkui omassa päädyssä sohvaa. Aamulla olisi sitäkin hanakammin ollut vieressä, kun piti lähteä töihin. No aina ei mene niin kuin haluaisi. Pitää sylitellä sitten tänään vähän enemmän:)